< Al het Generation R nieuws

< Terug naar de vorige pagina

Wethouder op werkoverleg bij Generation R Next!

13/09/2017


Wethouder Hugo de Jonge bezocht op 12 september het Sophia Kinderziekenhuis in het kader van het Rotterdamse Centrum voor Zwangerschap & Kind en Generation R Next.

In Rotterdam werken stad en universiteit nauw samen om kinderen de best mogelijke start in het vroege leven te geven. Stad en universiteit willen af van de achterstand waarop kwetsbare kinderen al in hun eerste levensjaren staan. Het gaat om bijvoorbeeld problemen bij de geboorte, obesitas, gedragsproblemen en astma. Voor dit doel zijn de gemeente en universiteit recent het Rotterdamse Centrum voor Zwangerschap & Kind gestart. In dit Centrum werken artsen en onderzoekers vanuit verschillende disciplines van het Erasmus MC, het Sophia Kinderziekenhuis en de gemeente Rotterdam nauw samen aan het identificeren van factoren en mechanismen in de vroegste fase van het leven, die van invloed zijn op latere gezondheid.

Op dinsdag 12 september bracht Hugo de Jonge, wethouder van Onderwijs, Jeugd en Zorg, een werkbezoek aan Generation R in het Sophia Kinderziekenhuis om nader in te gaan op de samenwerking tussen de gemeente en de universiteit binnen het Centrum voor Zwangerschap & Kind. Tijdens zijn overleg met decaan Hans van Leeuwen en onderzoekers van Generation R Next kwamen onderwerpen zoals de gedeelde onderzoeksvragen en de gezamenlijke aanpak en inzet van middelen aan bod. Uit de brainstormsessie kwamen mooie ideeën voor het versterken van de samenwerking naar boven; een goede impuls voor o.a. het onderzoeksproject Generation R Next! Tot slot kreeg de wethouder een rondleiding op het huidige onderzoekscentrum van Generation R.

Deel dit bericht:

< Al het Generation R nieuws